Ouderen

Voor gezond ouder worden is steeds meer bekend dat blijven bewegen, sociaal actief blijven en gezond eten belangrijk zijn. Wij zijn specialisten op het gebied van bewegen en in de loop der jaren zijn wij zeer ervaren geraakt in het behandelen van ouderen.
Dit zijn onze aandachtsgebieden:

Valpreventie
Voor valpreventie zijn wij breed opgeleid. Wij hebben de trainingen In Balans, Otago, Vallen Verleden Tijd gevolgd waardoor wij op ieder niveau valpreventie kunnen aanbieden.

Osteoporose
Wij hebben speciale nascholing op het gebied van osteoporose gedaan en zijn sinds 2006 aangesloten bij het Osteoporose Netwerk Spaarne Gasthuis, samen met o.a. twee osteoporose-verpleegkundigen en een reumatoloog.

Functioneel Trainen Ouderen
TNO heeft een functionele training ontwikkeld voor zelfstandig wonende 70-plussers die willen werken aan het behouden en/of vergroten van hun zelfstandigheid. Het richt zich op het trainen van activiteiten, met als doel dat de deelnemer de dingen die hij/zij gewend is te doen, kan blijven doen. Deze Functionele Training Ouderen is vooral interessant voor mensen die wat meer moeite krijgen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, boodschappen doen of huishoudelijk werk.
Functionele training is een bewezen effectieve interventie die wij vanaf 2012 aanbieden.

Slaapoefentherapie
Veel ouderen ervaren slaapproblemen, o.a. moeite met inslapen, doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Wij zijn geschoold om u hierin te begeleiden, o.a. door inzicht te geven in uw slaapgedrag, beter te leren ontspannen en door uw dag- en nachtritme in een 24-uursaanpak onder te loep te nemen.

Risicogroepen
Met een screening kunnen wij bepalen of u een verhoogd risico loopt om te vallen of kwetsbaar te worden. Daarna kunt u fysiek  getest worden d.m.v. een loop- en balanstest en een knijpkracht- en spierkrachtonderzoek.

Met een huisartsenpraktijk in Hillegom hebben wij een gestructureerd periodiek overleg omtrent kwetsbare ouderen.

RGM Breintraining
Wij bieden een oefenmethode voor de hersenen aan, waarbij op het ritme van muziek oefeningen worden gedaan aan de hand van geprojecteerde symbolen. Het doel hiervan is om de hersenen zodanig te activeren, dat deze in optimale conditie komen en, in geval van aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, waar mogelijk zorgen voor (gedeeltelijk) herstel van verstoorde functies. De methode RGM sluit goed aan bij de wetenschappelijke inzichten betreffende neuroplasticiteit. Het stimuleert het ontstaan van nieuwe neurale netwerken waardoor functies kunnen verbeteren.

Berkhout
In woonzorgcentrum Berkhout verzorgen wij wekelijks een beweegtraining voor bewoners en omwonenden. Hierbij wordt spierkracht, conditie, lenigheid, coördinatie en balans getraind in samenwerking met de activiteitenbegeleiding. Ook geheugentraining, spelvormen en sociale stimulatie komen aan bod.

Activiteiten piramide valpreventie