Nieuws

Nieuwe collega

Per 1 september 2017 is ons team versterkt met Stéphanie van de Nesse.

Op de pagina “wie zijn wij” stelt zij zich verder voor.

Fatale valpartijen onder ouderen voorkomen, hoe doen we dat? Vier oplossingen

Steeds meer mensen overlijden na een val, blijkt uit cijfers van het CBS. En daar is zeker niet alleen de vergrijzing debet aan. Hoe voorkomen we dat ouderen een fatale val maken?

Klik hier om het volledige bericht te lezen op Volkskrant.nl

Gezonder leven? Loop een rondje, pak de fiets, maak schoon, hoe dan ook: bewéég!

Goed nieuws voor iedereen die gezonder willen leven maar gruwt van de sportschool en geen tijd (of zin) heeft om zich ‘s avonds na het eten nog in een trainingspak te hijsen: we hoeven ons echt niet per se in het zweet te werken op fiets of loopband.

Klik hier om het volledige artikel te lezen op Volkskrant.nl

Wat kan oudere doen tegen slinkende spieren?

Bij het ouder worden verliezen we aan spiermassa en daarmee spierkracht. In het artikel uit de Volkskrant blijkt hoe belangrijk inname van eiwitten zijn bij het onderhouden en trainen van spieren.

Klik hier om het bericht te bekijken.

De patiënt moet zijn bed uit!

Dit artikel uit de Volkskrant betreft de heilzame werking van bewegen op herstel tijdens ziekenhuisopname.

Klik hier om het artikel te lezen.

Artikel ‘stress’ Volkskrant

Een interessant artikel over stress uit de Volkskrant van 24 augustus 2013:

Stress

ParkinsonNet

Sinds januari 2012 zijn wij aangesloten bij het ParkinsonNet. Wij zijn speciaal geschoold in het behandelen van Parkinsonpatiënten en patiënten met atypische parkinsonismen.

In dit zorgverlenersnetwerk werken wij onderling nauw samen met verschillende disciplines, zoals neurologen, Parkinsonverpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en diëtisten, om de behandeling deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook wordt de kennis up-to-date gehouden d.m.v. bijscholing en een jaarcongres.

Meer informatie over het ParkinsonNet vindt u op www.parkinsonnet.nl

Groepscursus ‘Functioneel Trainen Ouderen’ gestart

Wij zijn een van de 16 praktijken fysio-/oefentherapie in Nederland die door TNO zijn geselecteerd en opgeleid om de groepstraining “Functioneel Trainen Ouderen” te verzorgen. Doel van het onderzoek is determinanten te identificeren om succesvol de bewezen interventie aan te bieden (P. de Vreede 2005).

De eerste twee groepen ouderen (70+) zijn in 2012 gestart met het trainingsprogramma volledig gericht op bewegingen uit het dagelijks functioneren. De deelnemers voerden deze in tweetallen uit gedurende 12 weken, 2x per week in een groep van 8 personen. De deelnemers zijn erg enthousiast en wij ook.

U kunt zich voor een nieuwe cursus aanmelden door ons te bellen of te mailen. Kosten voor de cursus zijn €175,00 voor 24 lessen van één uur.

Klanttevredenheidsonderzoek

Vanaf 2016 is er een nieuwe klanttevredenheidsenquete gekoppeld aan onze patiëntenadministratie via Qualiview.

Onderdelen waarop patiënten ons beoordelen, zijn

  • bejegening
  • informatie
  • therapietrouw
  • verwachting

Onze oefentherapie wordt door onze cliënten hoog gewaardeerd. In 2016 zijn wij met een algemeen cijfer van 9,1 door hen beoordeeld.