Groepscursus valpreventie ‘In Balans’

 

Een praktische cursus voor senioren die bang zijn om te vallen.

Veel senioren zijn bang om te vallen of zijn al eens gevallen. De gevolgen zijn vaak ernstig. Door de angst om te vallen gaan mensen zich vaak minder of krampachtiger bewegen, wat negatieve gevolgen heeft voor de algemene gezondheid.

Mensen kunnen er zelf veel aan doen om de eventuele angst om te vallen te verminderen of te voorkomen. Meer hierover kunt u te weten komen op de cursus “In Balans”.

Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur, met een voorlichtingsgedeelte en een praktijkgedeelte. Er wordt onder meer informatie gegeven over onveilige situaties in de eigen woning en suggesties om valpartijen te voorkomen.

Er worden veel praktische oefeningen gedaan, zoals oefeningen voor de algemene fitheid, oefeningen om de benen te versterken,  opstaan vanuit stoel en bed, balansoefeningen en tips bij het lopen (evt. met stok of rollator).

U krijgt een cursusboek waarin de oorzaken van valongelukken behandeld worden en suggesties gegeven worden om valpartijen te voorkomen. De bewegingsoefeningen, die tijdens de bijeenkomsten geoefend zijn, worden ook in het boek beschreven.

Senioren die de cursus hebben gevolgd, hebben een betere balans, voelen zich zekerder en meer ontspannen. De cursus is bedoeld voor 70+ers en kan tot op hoge leeftijd gevolgd worden. Wij geven de cursus regelmatig op diverse locaties in samenwerking met  Sportservice Zuid- Holland, thuiszorgorganisatie Marente, Stichting Welzijn Ouderen Lisse en Welzijn Hillegom.

Klik hier om terug te gaan.